HKI-cover-21x14

Boeken

Kim heeft twee boeken geschreven: Het Kleine Innovatieboek en We Quit Mail

Innovatie? Hoe pak je het aan en hoe houd je de energie erin?

Kim Spinder heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het om innoveren in de praktijk gaat. Dat is waar innovatie vaak misgaat: je wilt het dolgraag anders aanpakken, maar je hebt ook te maken met de bestaande context. Het voelt alsof je leeft in twee werelden; aan de ene kant zie je de wereld om je heen die verandert en waar je graag aansluiting bij vindt, en aan de andere kant zit je vast in een systeem met starre procedures en werkwijzen. Je moet veel hobbels over, je eigen energie bewaken, en het vooral ook leuk met elkaar houden.

ava-kim-thumbnail

Hoe je dat doet?

Kleine stapjes, gewoon beginnen: dat is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Gebaseerd op eigen ervaringen en die van vele professionals en wetenschappers die ze de afgelopen jaren sprak voor haar podcast 'De Innovatie Wasstraat' geeft Spinder inzicht in de aanpak van innovatie op de werkvloer.

Het Kleine Innovatieboek

Het kleine innovatieboek is geen stappenplan of blauwdruk – het is als een kompas dat richting geeft, maar waarbij je zelf je koers bepaalt.

Het Kleine Innovatieboek

Iets voor jou?
Het Kleine Innovatieboek?

We Quit Mail

Book We Quit eMail

Koop het boek: We Quit Mail

Een leven zonder e-mail? Het kan! Dit boek zit vol met ervaringen en praktische tips om zelf de eerste stap te zetten. Zelf stopte ze op 1 januari 2011 met mailen. Haar leven is drastisch veranderd. "We houden elkaar te veel zinloos bezig. Tijd om weer te focussen op waar het echt om gaat: Kafka-vrij samenwerken aan iets moois. Kim laat zien dat dat kan en hoe je ultiem online samenwerkt om veertig projecten tegelijk te managen. De nieuwe generatie kent een digitale flow waar zelfs de ergste MBA niet van durft te dromen." – Mathieu Weggeman, auteur van 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!'

Lezers over We Quit Mail:

'Ik kreeg gelijk zin om van alles anders te doen'

'Zelden heb ik zo'n prettig leesbaar boek gelezen'

'Leuk en inspirerend boek'

'Met veel inzichten en oplossingen iedereen zich in kan vinden'

WeQuitMail_visual_blog