hackathon eigen haard

Hoe Eigen Haard een hackathon inzet om te innoveren

Woningcorporatie Eigen Haard wil met een hackathon de talenten van haar medewerkers inzetten en met elkaar samenwerken om relevante vraagstukken op te lossen. Samen met medewerkers van Eigen Haard zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van deze Innovatie Challenge: de Eigen Haard Hackathon 2016!

Medewerkers van Eigen Haard gingen tijdens deze hackathon in teams aan de slag met een aantal challenges van collega’s. Ze ontwierpen innovatieve oplossingen en pitchten deze op het eind van dag voor een vakjury. De teams maakten het de jury knap lastig, want uiteindelijk waren er meerdere winnende ideeën die echt doorgaan!

Opbrengst van deze hackathon

Een dag vol met creativiteit, nieuwe samenwerkingen en innovatieve ideeën die in de praktijk gebracht worden. Ook de deelnemers waren super enthousiast over deze manier van innoveren!

“Leuk om samen te werken aan innovaties om Eigen Haard verder te brengen.”

“Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe ideeën te bedenken en creatief bezig te zijn en processen beter te maken!”

Nieuwsgierig geworden naar het resultaat van deze hackathon?

Bekijk de onderstaande video Eigen Haard Hackathon 2016! Meer weten over onze innovatieprogramma’s? Kijk hier

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waar diverse disciplines op zoek gaan naar slimme oplossingen voor zogenoemde challenges. Iedereen kan bijdragen aan creatieve oplossingen, of je nu inhoudelijk expert, bewoner, student, communicatiedeskundige of challenger bent. De magie ontstaat juist wanneer verschillende vaardigheden en expertise samen worden gebracht.

Avanteers heeft diverse hackathons georganiseerd, voor zowel overheid als bedrijfsleven. Bekijk bijvoorbeeld de video impressie van onze Food Waste Hackathon.