Innoveren kun je leren met de innovatiebox! 

Wil je een innovatieklimaat in jouw organisatie waarin innovatie wordt gestimuleerd in plaats van tegengewerkt? Wil je meer ondernemerschap en samenwerking over grenzen van afdelingen heen? Start dan samen met ons innovatieprogramma!

Succesvol innoveren in jouw organisatie? Dat kan!

Misschien herken je dit?

Heb je ideeën, maar weet je niet waar je moet beginnen of hoe je het voor elkaar krijgt? Of zijn er juist ideeën genoeg, maar blijft het daarbij en wordt er nooit echt doorgepakt? Of ben je super druk met je baan, waardoor je geen tijd hebt om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan?

Start dan nu met de innovatiebox!

Vergroot met dé bewezen innovatiebox aanpak de innovatiekracht van jouw medewerkers. Geef ze tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te leren. Bijvoorbeeld hoe ze van idee naar prototype komen. In dit innovatieprogramma gaan medewerkers zelf met hun innovatieve ideeën aan de slag. Ze experimenteren en testen om de organisatie vooruit te helpen. 

“De innovatiebox is een springplank voor medewerkers om aan ideeën generatie te doen en direct door te pakken.”

Ideeën zijn er genoeg, soms ontbreekt het aan tijd en focus om het echt uit te voeren. Maar nieuwe dingen leren en doen, geeft ontzettend veel energie.” 

Het werkt als volgt. Tien teams met een goed idee krijgen een innovatiebox met daarin alle tools en middelen om een vliegende start te maken. Tijdens een aantal (online) workshops krijgen ze hulp om dit ook echt voor elkaar te krijgen, zodat de innovatiebox een concreet en tastbaar resultaat oplevert.

Vergroot de innovatiekracht van jouw organisatie in slechts 100 dagen!

Wat levert de innovatiebox op?

Ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerking over grenzen heen, dat is we vaak terug horen. Met de innovatiebox stimuleer en versnel je een innovatieve manier van werken die bijdraagt aan vernieuwing en werkplezier.  

“Als je mensen in hun kracht zet, verantwoordelijkheid geeft en ze vooral laten doen wat ze leuk vinden, dan ontstaat er iets aanstekelijks: POSITIVITEIT.”

Tijdens dit traject ontdek je hoeveel goede ideeën medewerkers hebben. Zij krijgen een praktijkopleiding ondernemerschap en innovatie en leren de vaardigheden om hun idee razendsnel om te zetten in actie. De skills die ze hierbij ontwikkelen zetten ze na afloop ook in tijdens hun dagelijkse werk. Doordat medewerkers vanuit verschillende disciplines meedoen, leren ze elkaar en de organisatie beter kennen. Hierdoor worden silo’s doorbroken en ontstaat een netwerk van innovatoren die elkaar ook na afloop vliegensvlug weet te vinden.

De snelheid waarmee ideeën getest worden in de organisatie neemt toe. Binnen 100 dagen ontdek je welke ideeën het meest levensvatbaar en veelbelovend zijn voor de toekomst. Uiteindelijk helpt het continu doorlopen van de innovatiecyclus om de tijd van idee tot implementatie in de organisatie of introductie op de markt korter te maken. 

Wij kunnen dit samen met jou realiseren...

Hoe? Start met de innovatiebox en boek razendsnel resultaat

 

Hieronder lees je wat je precies krijgt wanneer wij je persoonlijk begeleiden met de lancering van de innovatiebox in jouw organisatie! 

Wat is een SPRINT

Een online sprint is een proces van vier dagen dat is bedoeld om teams te helpen uitdagingen op te lossen, nieuwe ideeën te testen en bestaande producten en processen razendsnel te verbeteren. Dit proces komt oorspronkelijk van Google Ventures om hun teams te helpen sneller en beter te innoveren. Wij werken met een geupdate online versie. De sprint bestaat uit een reeks oefeningen die jou helpen om het probleem in kaart te brengen, een oplossing te kiezen die we samen gaan valideren en testen in de praktijk. Het proces is duizenden keren getest zodat elk team het kan gebruiken om iedere uitdaging op te lossen. We werken in 4 dagen samen toe naar een experiment om er zo achter te komen of we onze tijd in de juiste dingen investeren. Klinkt geweldig, toch?

Hoe ziet het programma van de innovatiebox eruit?

Samen doorlopen we in een aantal werksessies met de deelnemers een aantal stappen om te innoveren. 

Hoe werkt het precies?

FASE 1 INNOVATIEBOX

Werving en selectie
Samen met de opdrachtgever bepalen we in een ontwerpsessie de doelen van het innovatieprogramma. Om de impact in de organisatie te vergroten werken we samen met een team van eigen medewerkers waarmee we het programma uitvoeren. Medewerkers kunnen ideeën insturen om mee te doen en een innovatiebox winnen. Na selectie worden de winnaars bekend gemaakt die mee mogen doen!

Drie werksessies
Tijdens het innovatieprogramma doen deelnemers mee aan drie werksessies. We starten de eerste sessie met het uitreiken van een innovatiebox, waarbij ze middels een innovatieproces geholpen worden om hun idee verder te brengen. Deelnemers leren de vaardigheden om te innoveren en gaan dit ook direct in de praktijk toepassen. Ze richten hiervoor hun eigen interne “start-up” op. De focus ligt op het verbeteren van je idee door te experimenteren en hiervan te leren. Hierbij worden deelnemers door ons ondersteund en begeleid. Innoveren is te leren.

Finale
Op het eind van het innovatieprogramma pitchen deelnemers hun geteste idee aan de jury. Maximaal drie teams winnen en gaan door naar de tweede fase: ‘de Black Box’. In deze fase wordt het idee kleinschalig maar realistisch getest. De jury bepaalt wie doorgaan om hun idee in de praktijk verder te brengen. Zij kiezen welk idee ze willen sponsoren. De winnaars krijgen hulp bij het vervolg van hun sponsor met betrekking tot geld, netwerk en kennis.

Welke stappen doorloop je in fase 1?

 1. Motivatie; ben jij een strijder? Je eigen motivatie is de sleutel tot succes
 2. Ideevorming; een goed idee is slechts 1% van het werk. Ga ermee aan de slag. Durf jij je idee gaandeweg aan te passen?
 3. Ga in gesprek; is je idee waardevol? Die vraag kan alleen je doelgroep beantwoorden. Je komt daar snel achter door je idee te toetsen.
 4. Test; ga jij het experiment aan? Zet jij een test op, en durf je de eerste stap te zetten?
 5. Verbeter; Verbeter je idee en toets je aangepaste idee opnieuw. Herhaal dit tot je tevreden bent.
 6. Deel je verhaal; ook de meest fantastische ideeën moeten hun waarde aantonen. Verkoop je idee.

Hoe gaat het verder?

FASE 2 BLACK BOX

De ervaring leert dat de winnaars bij het vervolg extra support nodig hebben. Om progressie te houden worden follow-up en coachsessies georganiseerd. Structuur helpt om de innovatie discipline vast te houden en daadwerkelijk resultaat te boeken naast het dagelijkse werk. De uitkomsten van deze Black Box fase wordt gedeeld met de organisatie. Wanneer er voldoende draagvlak is en het idee blijkt haalbaar en uitvoerbaar, vindt een overdracht naar de staande organisatie plaats. 

Welke stappen doorloop je in fase 2?

 

 1. Stel je team samen en bepaal stakeholders
 2. Bepaal je ambitie
 3. Maak een planning
 4. Experimenteren en aannames testen
 5. Verbeter doorlopend
 6. Op zoek naar de groeimotor
KIM-WEB-11

Geloof ons niet op ons woord...

We hebben veel organisaties geholpen om te innoveren. Dit is wat ze te zeggen hebben..

“Nieuwe ideeën blijven nodig, dit programma verplicht je om erover na te denken. De mensen komen terug als mini-ondernemers met meer energie en hogere productiviteit. De energie die ze halen uit eigen projecten is veel hoger dan projecten die worden opgelegd. Daardoor is hun productiviteit hoger, wat uiteindelijk ook zorgt voor meer omzet. Ongelofelijk wat voor energie er vrijkomt wanneer medewerkers zelf aan het roer mogen staan. Mensen leren over functies heen te kijken en dat is zeer waardevol. De gezonde druk van het programma bevalt me wel. Het is niet vrijblijvend en dat is goed. Met de innovatiebox doe je het gewoon. Zo wordt er ook daadwerkelijk iets opgeleverd.”

Sven Stuer, Swinkels Family Brewers

Waanzinnig wat voor ideeën uit de innovatiebox kwamen! En heel stimulerend hoe snel we deze door konden zetten naar een prototype. Nu brengen we veel meer ideeën in de praktijk!

Hermien van Triest, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ik was monteur twee jaar geleden bij KLM. Als je me toen had verteld dat ik nu een nieuwe baan heb en naar Dubai vlieg om presentaties te geven, had ik je niet geloofd…

Mijn idee in het innovatieprogramma was een virtual reality training. Nieuwe KLM medewerkers leren er alle facetten van het werk in de hangar kennen. En het personeel kan er ontruimingen mee oefenen.

Ik heb in dit innovatieprogramma zoveel geleerd. Hoe je een business opzet, hoe je presentaties geeft. Ik heb nieuwe collega’s leren kennen en mijn weg gevonden binnen het bedrijf. Mijn leven is erdoor veranderd.

Chris Koomen, KLM

Dankzij de Innovatiebox konden we ons idee pitchen. We kregen groen licht en binnen 4 weken hebben we Bavaria Radler Ijs naar de markt gebracht!

Jeltje Daamen en Elske Vugts-Roosen, Swinkels Family Brewers

Zo wat was het innovatieprogramma leuk! Kevin en Kim: zo goed gedaan, namens heel Amstelring: geweldig. En de lessen zijn ook waardevol: wat is het probleem en experimenteren. Echt voor alles wat we doen of gaan doen op innovatie. Ik had het misschien niet meteen verwacht, maar het is echt heel goed! Bedankt!

Yoanette den Boer, Amstelring

Bij gebrek aan eigen idee mocht ik bij Start It Up de rol van coach vervullen en heb ik alle sessies bijgewoond. Het is een prachtig traject. Niet alleen werken 10 deelnemers (soms duo’s) aan het verder brengen van hun eigen idee, je krijgt ook min of meer een praktijkopleiding in ondernemerschap.

Ik heb mensen gewoon zien groeien gedurende het traject. En dat met simpele methoden, en door het op speelse wijze gewoon samen te doen en oefenen tijdens de sessies. Met als resultaat geweldig goede overtuigende pitches aan de jury. En een paar kansrijke innovaties voor RWS.

En als bijvangst heb ik zelf uit dit traject en al die 28 oorspronkelijk ingediende ideeën en onderliggende verhalen geleerd wat ik kan doen om een beter ondernemersklimaat in deze organisatie te creëren. Dus ik kan iedere leidinggevende aanraden om ook eens de rol van coach in dit traject op zich te nemen.

Mares van den Hark, Rijkswaterstaat

“Het helpt enorm wanneer je naast je werk even tijd hebt om out of the box aan andere ideeën te werken. In het begin zijn we heel pragmatisch te werk gegaan. Je moet echt alles zelf doen. Dat is echt goed aan innovatieprogramma. Je verzint niet alleen een idee, je doet het ook echt zelf. Dat geeft enorm veel energie. Iets leuks bedenken is één ding, maar de uitvoering ervan is minstens zo belangrijk. Het programma versnelt ideeën enorm. Ik denk niet dat we dit voor elkaar hadden gekregen zonder het innovatieprogramma. Het helpt enorm wanneer je naast je werk even tijd hebt om uit of the box aan andere ideeën te werken. Het zorgt voor volledige focus. De werksessies zorgen ervoor dat je echt een keer weg van de business komt en in een andere creatieve omgeving stapt. Letterlijk. Met andere mensen, van andere afdelingen met hele verschillende achtergronden en inzichten. Hierdoor heb ik in zeer korte tijd heel veel nieuwe collega’s leren kennen en gefocust kunnen werken. Ook krijgen mensen zo de kans om zichzelf te bewijzen. Aan je eigen idee werken helpt ook om weer extra zin en goesting te krijgen in je dagelijkse werk. ”

Pamela de Groote, Rodenbach

Video's van blije klanten

Meer weten of heb je vragen? Neem even contact op!

Vul het contactformulier in
en we spreken elkaar snel

Bel ons op
(085) 130 72 87

Scroll naar boven