Ontdek het Geheim van Slim Omgaan met Onzekerheid – Martin van Staveren, auteur Risicodialoog – Avanteers

Ontdek het Geheim van Slim Omgaan met Onzekerheid – Martin van Staveren, auteur Risicodialoog

Hoe navigeer je door de wirwar van complexiteit en onzekerheid in organisaties? Deze week onthult Martin van Staveren, de auteur van Risicodialoog, hoe een open gesprek over risico’s een gamechanger kan zijn. Verwacht geen droge kost over risicomanagement, maar een inspirerend verhaal over het behalen van je doelen ondanks de onzekerheden. Hier zijn enkele prikkelende inzichten die aan bod komen:
  1. Bekijk risico’s door een positieve lens en ontdek hoe dit ruimte creëert voor innovatie.
  2. Ontdek de kracht van eenvoud bij het navigeren door complexe vraagstukken.
  3. Leer de ERG-aanpak: Wees Expliciet, Realistisch en Gestructureerd in het omgaan met onzekerheden, niet om ze te vermijden maar om ze tijdig te herkennen.
  4. Gebruik de Doel-Onzeker-Doen-aanpak die een zinvolle dialoog stimuleert over doelen, onzekerheden en hoe hiermee om te gaan.
  5. Begrijp hoe overmatige regelgeving na falen de innovatie kan smoren.
  6. Verken het subtiele verschil tussen een doel en een wens, en waarom dit belangrijk is.
  7. Ontvang praktische tips over hoe je een risicodialoog in jouw organisatie kunt starten.
Ben je klaar om de potentie van de risicodialoog te ontdekken en je benadering van risicomanagement te transformeren? Klik op play of bezoek je favoriete podcastkanaal en duik dieper in de wereld van effectief risicomanagement met Martin van Staveren! Nieuwsgierig? Luister nu naar de Podcast: Of luister via je favoriete podcast kanaal, zoals ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Boeken: Martin van Staveren, Risicodialoog Leidy Klotz, Subtract: The Untapped Science of Less Kim Spinder: Het kleine innovatieboek

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Scroll naar boven