Hoe twee banen voor jou kan werken? Luc Dorenbosch & Mark van Vuuren, auteurs Tweebaans werk – Avanteers

Hoe twee banen voor jou kan werken? Luc Dorenbosch & Mark van Vuuren, auteurs Tweebaans werk

Waarom is het hebben van twee banen zo populair? Onze gasten, Luc Dorenbosch en Mark van Vuuren, auteurs van het boek Tweebaans werk, delen hun inzichten over waarom het hebben van twee banen steeds populairder wordt en hoe het combineren van banen, bijvoorbeeld in loondienst en als zzp’er, een goed alternatief kan zijn voor mensen die niet willen doorgroeien als manager. Ze leggen ook uit hoe werkgevers deze trend in hun voordeel kunnen gebruiken.

Inzichten uit deze podcast:

  • Begin Klein: Start met een kleine verandering zoals het inplannen van één dag per week om aan een project te werken dat je energie geeft. Dit kan een springplank zijn naar een meer bevredigende werkervaring.

  • Creëer Draagvlak: Communiceer je wensen met vertrouwde collega’s en je leidinggevende. Hun steun kan cruciaal zijn in je reis naar een meer voldoening gevende werkstructuur.

  • Wees Zorgvuldig: Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het maken van deze keuze. Het is niet voor iedereen weggelegd, en het vereist een zorgvuldige overweging van de voor- en nadelen.

  • Combineer Loondienst met Zelfstandigheid: Het combineren van een baan in loondienst met freelance werk kan een interessante optie zijn die zowel stabiliteit als creatieve vrijheid biedt.

  • Ontdek je Verlangens: Neem de tijd om te ontdekken wat je echt wilt en hoe je dit kunt organiseren binnen je huidige werkcontext.

  • Blijf Standvastig: Weerstand is onvermijdelijk, maar laat je niet ontmoedigen. Blijf vasthouden aan je plan en overtuiging, en werk gestaag naar je doel toe.

Ben je klaar om je werkweek te transformeren en meer voldoening te vinden in wat je doet? Luister nu naar de podcast voor meer inspiratie en praktische tips. Ontdek hoe je je baan niet langer moet zien als een klont, maar als een set van taken. Hoe zou je werk eruit zien als je niet hoeft te kiezen voor één baan? Mis deze boeiende discussie niet en luister naar de Innovatie Wasstraat podcast!

Nieuwsgierig? Luister de podcast:

Of luister via je favoriete podcast kanaal, zoals ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Boeken:
Tweebaans werk. Hoe banen combineren voor jou werken kan. Luc Dorenbosch, Mark van Vuuren

Kim Spinder: Het kleine innovatieboek

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Scroll naar boven