Aan de slag in een interactieve sessie!

Zit je niet te wachten op weer een lange praatsessie achter je beeldscherm? Organiseer een online interactieve sessie!

250+​(online) workshops

Voorzowel overheid als bedrijfsleven

Misschien herken je dit?

Zit je niet te wachten op weer een lange praatsessie achter je beeldscherm? Organiseer een online sessie! Werk met collega’s tegelijkertijd online samen. Haal input op voor je strategie of nieuw beleid, zorg voor draagvlak, werk aan projecten, houd een heisessie, doe een brainstorm of bedenk oplossingen voor een vraagstuk. Het kan allemaal online!

Start nu. Organiseer een online sessie.

Stel je deze situatie eens voor...

Je werkt samen op een online whiteboard aan je droom resultaat. Je schrijft jouw ideeën op online post-its, wat ervoor zorgt dat iedereen aan bod komt in plaats van twee collega’s die de hele tijd aan het woord zijn en die je dolgraag op ‘mute’ zou zetten. Als het nodig is, ga je in groepjes uiteen om iets uit te werken en daarna het resultaat te delen. Wil je op een leuke manier online samenwerken? Dit is niet iets wat onbereikbaar is….

Wij kunnen dit samen met jou realiseren...

Hoe? Organiseer een online sessie en boek razendsnel resultaat

Dit is wat je krijgt...

✅ Tijdens een intake bepalen we samen het doel van de sessie en wanneer jij blij bent op het eind 

✅ We kijken welke stappen en opdrachten helpen om jouw doel te bereiken 

✅ We maken (indien nodig) een online whiteboard voor de online sessie, zodat we een vliegende start hebben

✅ We maken vooraf een briefing, zodat jij alle deelnemers vooraf goed kunt informeren over wat hen te wachten staat  

Bekijk verschillende soorten workshops en interactieve sessies

Online brainstorms
Nu veel organisaties op afstand samenwerken is de vraag naar online brainstormsessies geëxplodeerd. Voor verschillende opdrachtgevers hebben we sessies op maat ontworpen en gefaciliteerd. De aanpak en onderwerpen verschillen per klant. Denk aan sessies over werken in het nieuwe normaal, het ontwerpen van klantreizen, brainstorms over van buiten naar binnen werken, maar ook interactieve teamsessies om samen razendsnel resultaat te halen of om tot nieuwe afspraken te komen.
Online sessie
Innovatie challenge
De innovatie challenge is onze populairste workshop op locatie om in korte tijd nieuwe ideeën te bedenken en aan de slag te gaan met innovatie. Rondom een concreet vraagstuk in jouw organisatie zetten we een innovatie challenge op. Bijvoorbeeld hoe kunnen we klantgerichter werken? In een innovatie challenge gaan deelnemers in een aantal stappen aan de slag om nieuwe ideeën en concepten te bedenken. Hierbij leren ze in korte tijd nieuwe skills. Voor de innovatiechallenge zetten we succesvolle en bewezen formats in, afhankelijk van het doel en het type vraagstuk.
challenge
Workshop: Stop met e-mailen, start met samenwerken
Wie wordt er af en toe niet gek van een overvolle inbox? Lijkt een leven zonder e- mail onhaalbaar? Maar knelt die volle inbox toch? Ga in deze workshop in een team aan de slag om je eigen manier van werken onder de loep te nemen! Na een korte introductie gaan we op een interactieve manier in gesprek over de huidige manier van samenwerken en maken we nieuwe werkafspraken met elkaar. Hoe werk je op dit moment samen? Hoe gebruik je e-mail? Waar is winst te behalen? Welke stappen zou je na afloop zelf kunnen zetten? Na afloop heb je met elkaar nieuwe werkafspraken gemaakt.
We quit mail
Hackathon
Aan de slag met data om je vraagstuk op te lossen? Mensen met verschillende achtergronden bedenken nieuwe oplossingen voor problemen die er al jaren zijn. Wij hebben diverse hackathons georganiseerd, zoals hackathons in de agri en mobiliteit sector. En dat levert concrete resultaat op. Bijvoorbeeld het succesvol terugdringen van de piek tijdens de ochtendspits door het aanpassen van lestijden van studenten in Nijmegen. Of slimme ideeën om voedselverspilling tegen te gaan: van een vuilnisbak die registreert wat je weggooit tot een digitaal platform waar voedselbanken en boeren met een overschot elkaar kunnen ontmoeten.
Hackathon

Maatwerk

Zoveel klanten, zoveel hulpvragen. We vinden het leuk om nieuwe dingen te proberen, dus voel je vrij om het over een hele andere boeg te gooien! Wij laten ons graag verrassen.   

Wat anderen zeggen...

In een korte tijd leuke ideeën en inspiratie opgedaan! De drempel om te innoveren en te experimenteren hands-on verlaagd bij de deelnemers aan de workshop.

Jochen van den Lear, Ennatuurlijk

Wat ik niet verwacht had was dat de online sessies echt een sociaal evenement waren. Het was leuk om iedereen weer online te zien en samen na te denken over wat goed gaat tijdens het thuiswerken en wat beter kan.

Ministerie Buitenlandse Zaken

Zoveel collega’s met zoveel verfrissende ideeën. Volgend jaar weer!

Eigen Haard

Goed voorbereid, iteratief, plezierig, resultaatgericht. Door goede afstemming vooraf, plezierige begeleiding tijdens de sessies en afstemming tussen de sessies, hebben wij goede stappen kunnen zetten!

Lilian

Ondanks het niet fysiek bij elkaar kunnen zitten, kun je zo online ook heel goed samen aan de slag en nieuwe dingen bedenken.

Eugenie

Een hele leuke, positieve benadering van experimenteren. Het enthousiasme werkt aanstekelijk.

Natalie

Met een online sessie ben je meer gefocust en niet afgeleid door de omgeving. Je komt hiermee sneller tot een resultaat.

Nico

Kim heeft bij ons een workshop 'we quit mail' gegeven. Wat een positieve en effectieve manier om op een andere manier te denken over mailen en communiceren! Een ontzettend leuke en leerzame ochtend. De groep was enthousiast en ging met zeer bruikbare tips de deur uit. Echt een aanrader.

Yolande van Rede, RIVM

“Wij hadden geen idee dat 80% van al onze e-mails intern werd rondgestuurd, een enorme eye-opener waar we meteen iets mee konden doen.”

Samen actief DOEN ipv blijven praten

Corrie

Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe ideeën te bedenken en creatief bezig te zijn en processen beter te maken!​

Rijkswaterstaat

Dat we in korte tijd toch aantal leuke ideeën hebben bedacht die we zeker verder kunnen uitwerken.

Julienne

Door online samenwerken in korte tijd resultaat. Mooi proces, goed voor inhoudelijk resultaat en groepsvorming, prettige en kundige facilitatoren. Online tools (zoom en Miro) werken fijn.

Anne-Marieke

Energiek. Effectief, resultaatgericht, verbinding met team (teambuilding), bundeling denkkracht, korte snelle denksessies in break-outs.

Erik

Ook iets voor jou, zo’n interactieve sessie?

Bekijk een aantal succesvolle voorbeelden van innovatie challenges en hackathons en doe inspiratie op

Meer weten of heb je vragen? Neem even contact op!

Vul het contactformulier in
en we spreken elkaar snel

Bel ons op
(085) 130 72 87

Blijf exclusief op de hoogte via Whatsapp

"Ik stuur je tweewekelijks innovatietips"

Blijf exclusief op de hoogte via WhatsApp! App je naam naar 06 11 53 40 39

Scroll naar boven