Handleiding bij het organiseren van meer autonomie in teams – Ben Wenting, Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken – Avanteers

Handleiding bij het organiseren van meer autonomie in teams – Ben Wenting, Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken

In deze Innovatie Wasstraat aflevering duiken we in de vraag: Hoe realiseer je als organisatie meer zelfsturing in je teams? En hoe zorg je ervoor dat dit ook binnen een hiërarchische setting werkbaar is? 

Ik heb daarom Ben Wenting van het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken uitgenodigd. Hij heeft veel organisaties begeleid bij de invoering van zelfsturing. “In de praktijk blijken niet alle organisaties geschikt voor volledig zelfsturende teams. Bovendien krijgen managers vaak te weinig handvatten om zelfsturing te realiseren. Dus vallen ze terug op hiërarchische aansturing, en dat is jammer, omdat meer autonomie voor teams veel positieve effecten heeft en zelfsturend werken veel voordelen biedt.”

Waarom zou je zelfsturend willen werken? Wat levert het op? En wat zijn de meest gemaakte fouten? Welke vormen van zelfsturing zijn er allemaal? En kun je het toepassen in een hiërarchische organisatie? Ook geeft Ben handvatten met de Oplossingsgerichte Interactie Methode hoe zelfsturing voor teams wel succesvol kan worden. 

Leer in deze podcast hoe je de ontwikkeling naar meer autonomie in teams kunt ondersteunen

Nieuwsgierig? Luister nu naar de podcast:

Of luister via je favoriete podcast kanaal, zoals ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Scroll naar boven