Wie ben je nog als je even niks doet, en werk je identiteit is [Ankie van Steen, Stilstaan voor Dummies] – Avanteers

Wie ben je nog als je even niks doet, en werk je identiteit is [Ankie van Steen, Stilstaan voor Dummies]

Herken je dat? Zo gauw er een leeg moment komt, vul je dat op met iets. Zo kun je jezelf heel druk maken. Hoe doe je niks? Ankie van Steen geeft ‘eerste hulp bij sabbaticals’ om tijd te nemen om te lummelen in plaats van leegte op te vullen en de hele dag aan te staan.

Door tijd te nemen voor jezelf, creëer je ruimte om te weten waar je heen wilt, in plaats van alsmaar door te rennen. Stilstaan zorgt voor creativiteit, ruimte en innovatie. Zelf ging Ankie een half jaar op sabbatical, toen ze wilde ontsnappen aan steeds meer, sneller en groter. Werk was haar identiteit geworden, een statussymbool. 

Ankie wilde weer met echte aandacht en focus dingen doen waar ze blij van werd. ‘En ik wilde ervaren wat nietsdoen is’. Maar hoe doe je dat als je eerst met hoge hakken het schoolplein over rent en altijd maar laat zien hoe druk je wel niet bent. Wie ben je dan nog als je niks doet? Wat wil je dan echt, wat vind je interessant? 

‘Het mooie van zo’n periode is dat je je nieuwsgierigheid weer achterna kunt gaan. Ik vraag me nu af of iets bijdraagt aan waar ik naartoe wil, oftewel ‘stick to my plan’. En ik heb geleerd: het is niet erg om af en toe te genieten van tijd en rust. Tijd komt immers nooit meer terug.’ 

In deze podcast met Ankie van Steen leer je:

  • Tips voor een sabbatical voor dummies
  • Waarom we veel te druk zijn en alleen oog voor onszelf hebben in plaats van anderen
  • Waarom je beter aan aandachtsmanagement kunt doen dan timemanagement
  • Waarom je naar je intuïtie moet luisteren en dat niet zweverig moet vinden

In dit coronatijdperk stellen steeds meer mensen zichzelf de vraag of hun huidige loopbaan of manier van werken nog past. Ben je nieuwsgierig naar hoe je een verandering aanpakt? Luister dan deze podcast met Ankie van Steen.

Luister de podcast:


Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam en het woord ‘nieuws’ naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Wil je deze podcast steunen?

Om de podcast te blijven maken, is jouw steun van harte welkom! Koop het kleine innovatieboek om de podcast mogelijk te maken. Dat wordt natuurlijk erg gewaardeerd! 

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat – als je dat leuk vindt – een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven