Meet met mate [Berend van der Kolk, de Meetmaatschappij] – Avanteers

Meet met mate [Berend van der Kolk, de Meetmaatschappij]

berendvanderkolk

We tellen via een stappenteller hoeveel we bewegen, via een app hoeveel calorieën we eten, maar ook meten we hoe productief we zijn in ons werk en of we wel kwaliteit leveren. Hoe komen we eigenlijk aan deze meetexplosie? In deze podcast is Berend van der Kolk te gast, auteur van het boek de Meetmaatschappij en werkzaam aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

We hebben het over de oorzaken van ons doorgeschoten meetgedrag. Indicatorisme noemt Berend van der Kolk dat. Waarom meten we zoveel? En wat voor effect kan dat hebben op je motivatie? Waarom verlangen we eigenlijk zo naar grip? En wat is het gevaar van resultaatgericht werken? Volgens Berend kijken we teveel naar de resultaten die je moet halen, en is er te weinig aandacht voor de manier waarop die bereikt worden.

Leer in deze podcast met Berend van der Kolk waarom we moeten meten met mate. 

Luister de podcast:


Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Berend van der Kolk – De Meetmaatschappij (koop via Managementboek.nl)

Word Vriend van de Show Kerstactie

Doe mee met de kerstactie! Word vriend van de show en geef tegelijk een abonnement cadeau aan je collega, partner of buurvrouw via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat – als je dat leuk vindt – een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven