Waarom beginnen zo moeilijk is en hoe je toch start [Cynthia Schultz, Structuurjunkie] – Avanteers

Waarom beginnen zo moeilijk is en hoe je toch start [Cynthia Schultz, Structuurjunkie]

“Heel veel mensen zeggen het is gewoon een kwestie van beginnen, maar dat is nou net het probleem voor uitstellers: dat beginnen zo moeilijk is.” Aan het woord is Cynthia Schultz die met haar bedrijf Structuurjunkie helpt om ritme en structuur in je werkdag te krijgen. Volgens haar is het niet een kwestie van gewoon beginnen. Hoe kom je van je uitstelgedrag af?

Bij uitstellen spelen vaak meerdere dingen een rol. Denk aan faalangst of perfectionisme. Maar wat het meest voorkomt is dat wat je voor elkaar wilt krijgen te vaag en te wazig is, waardoor je niet weet waar je moet beginnen. Denk aan het schrijven van een boek, waar moet je beginnen?

Om praktisch aan de slag te kunnen, zorg er dan voor dat je je doel helder krijgt. Doe vervolgens een braindump met alle dingen die bij die klus komen kijken. Dit kunnen soms wel 100 dingen zijn. Zet ze op volgorde van prioriteit, en begin vervolgens iedere week met het inplannen van de eerste vijf taken. Het belangrijkste is dat je die taken zo klein maakt, dat het een no-brainer is om te starten. En het leuke is: als je eenmaal op de fiets zit en trapt, dan blijf je rollen. Doen is een katalysator voor meer doen! 

In deze podcast met Cynthia Schultz leer je:

  • Hoe je zorgt voor ritme en structuur in je werk 
  • Hoe je zorgt voor focus 
  • Wat een focusritueel is
  • Waarom hard werken niet gelijk staat aan succesvol zijn

Ben je nieuwsgierig naar hoe je van je uitstelgedrag afkomt? Luister dan deze podcast met Cynthia Schultz.

Luister de podcast:


Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

  • Bose QuietComfort 35 serie II – Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling
  • Structuurjunkie planner

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam en het woord ‘nieuws’ naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Wil je deze podcast steunen?

Om de podcast te blijven maken, is jouw steun van harte welkom! Koop het kleine innovatieboek om de podcast mogelijk te maken. Dat wordt natuurlijk erg gewaardeerd! 

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat – als je dat leuk vindt – een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven