Waarom je te weinig gebruik maakt van praktische wijsheid in je organisatie [Albert Jan Kruiter & Sophie Albers, Instituut voor Publieke Waarden] – Avanteers

Waarom je te weinig gebruik maakt van praktische wijsheid in je organisatie [Albert Jan Kruiter & Sophie Albers, Instituut voor Publieke Waarden]

De publieke zaak van de toekomst wordt op dit moment uitgevonden door praktisch wijze mensen. Denk aan huisartsen, wijkteamleden en jeugdhulpverleners. Daar zijn Albert Jan Kruiter & Sophie Albers van overtuigd. Zij schreven het pamflet ‘Doen wat goed is; een pleidooi voor praktische wijsheid in het sociale domein’. Zij roepen op om deze wijsheid te erkennen en te benutten, want daar maken we te weinig gebruik van.

Ga eens op zoek naar die praktische wijsheid in je eigen organisatie. Kijk niet zozeer naar wat efficiënt, effectief of rechtmatig handelen is, maar wat goed handelen is.

“Er is een organisatorische blindheid voor professionals die innoveren. Die zelf in de praktijk nieuwe dingen uitvinden. Bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige die eigenhandig met een koevoet een woning drempelvrij maakt als iemand uit het ziekenhuis komt in een rolstoel.”

Wil je weten hoe je tot een praktisch wijze organisatie komt? En wat daarbij wel en niet werkt? Luister dan deze podcast met Albert Jan Kruiter & Sophie Albers.


Luister de podcast:


Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam en het woord nieuws [je naam + nieuws] naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen op de hoogte!

Shownotes

  • Doen wat goed is. Praktische wijsheid in het publieke domein – Albert Jan Kruiter, Sophie Albers (Managementboek.nl)
  • Aristoteles, Ethica Nichomachea (Managementboek.nl)
  • Het rapport  ‘Regels en Ruimte Verkenning Maatwerk in dienstverlening en discretionaire ruimte

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat als je dat leuk vindt een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven