Is er nog verschil tussen echt en nep? – Sander Duivestein, VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie, Sogeti – Avanteers

Is er nog verschil tussen echt en nep? – Sander Duivestein, VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie, Sogeti

In deze Innovatie Wasstraat aflevering duiken we in de vraag: Lukt het nog om echt van nep te onderscheiden? We leven in een tijd van nepnieuws, deep fakes en samenzweringstheorieën. Volgens Sander Duivestein maakt dat onderscheid voor generatie Alpha niet veel meer uit, omdat een groot deel van hun leven zich online afspeelt. Echt en nep lopen dwars door elkaar heen. 


We krijgen in ons werk ook met kunstmatige intelligentie te maken. Straks open je Word en helpt ChatGPT je als een soort assistent met het schrijven van teksten of invullen van spreadsheets. Dat gaat op zo’n gemakkelijke manier dat je niet eens doorhebt dat je met kunstmatige intelligentie aan het samenwerken bent. Volgens Sander Duivestein ga je straks werkprocessen niet meer versnellen zoals vroeger bij een digitale transformatie, maar verslimmen. 

 

Deze nieuwe mogelijkheden zorgen ook voor de democratisering van creativiteit. Nu kun je gewoon zelf dingen maken vanachter je computer zonder dure specialisten in te huren. 

 

Al met al kun je die digitale technologie niet negeren. Je moet ermee aan de slag en experimenteren. Zo ontstaan nieuwe kansen. Wees voorbereid en speel mee.

Leer in deze podcast meer over Echt Nep; spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse

 

Nieuwsgierig? 

Luister de podcast: 


Of luister via je favoriete podcast kanaal, zoals ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Boek Kim Spinder: Het Kleine Innovatieboek

Echt nep – Sander Duivestein, Menno van Doorn, Thijs Pepping

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Scroll naar boven