Een nieuw perspectief op grootschalige gedragsverandering –  Thijs Homan en Rob Wetzels – Avanteers

Een nieuw perspectief op grootschalige gedragsverandering –  Thijs Homan en Rob Wetzels

In de nieuwste aflevering van de Innovatie Wasstraat duiken we in de super interessante vraag: Hoe gebeurt verandering nou echt? Dit keer hebben we Thijs Homan en Rob Wetzels te gast. Thijs Homan is emeritus hoogleraar Organisatieverandering en Ontwikkeling bij de Open Universiteit. Rob Wetzels is voormalig kerndocent Duurzaamheid en Innovatie bij Nyenrode Business Universiteit. Samen hebben ze het boek Wat Nu!? geschreven, dat een hele nieuwe draai geeft aan het idee van grootschalige gedragsverandering.

Wat zeggen onze experts, Thijs en Rob, hierover? Nou, ze geloven sterk dat grote veranderingen niet iets zijn voor ‘later als we groot zijn’, met allemaal doelen en plannen. Nee, het echte spektakel gebeurt nu, in het moment, tijdens overleggen op het werk of gesprekken met vrienden. “Onze overtuiging is dat verandering niet ontstaat door in de toekomst dingen te projecteren. Verandering ontstaat gewoon in dagelijkse gesprekken die mensen met elkaar hebben. Je kunt praten of schrijven en plannen maken wat je wilt, maar je moet kijken naar wat er tijdens gesprekken gebeurt. Het gaat niet over hoe het allemaal moet. Nee, kijk nou eens hoe het gaat.”

Het boek Wat Nu!? is niet alleen interessant voor de managers onder ons, maar eigenlijk voor iedereen die weleens denkt: “Hoe kan ik dingen een beetje beter maken?”

Luister deze podcast om te ontdekken hoe je met alledaagse gesprekken een verschil kunt maken. Het is tijd om te leren hoe verandering echt gebeurt en hoe jij daarin een rol kunt spelen, of je nu thuis bent of op je werk.

Nieuwsgierig? Luister nu naar de podcast:

Of luister via je favoriete podcast kanaal, zoals ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Artikel: “Planning as Learning” door Arie de Geus 

Boek: “Wat Nu?” van Thijs Homan en Rob Wetzels
– Boom
– Managementboek.nl
– Bol.com

Kim Spinder: Het kleine innovatieboek

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Scroll naar boven