Hoe zorg je voor een doorbraak wanneer je vastloopt tijdens het innoveren? Suzanne Verdonschot, Kessels & Smit – Avanteers

Hoe zorg je voor een doorbraak wanneer je vastloopt tijdens het innoveren? Suzanne Verdonschot, Kessels & Smit

Hoe kun je nou succesvol bouwen aan vernieuwing in jouw organisatie? Want één ding is zeker; wanneer je gaat innoveren gaat er van alles mis. Het betekent namelijk ook vastlopen, zoeken, twijfelen, weer loskomen en nieuwe paden ontdekken. Maar hoe ga je om met situaties waarin je vastloopt? Volgens Suzanne Verdonschot van Kessels & Smit zit er veel waarde in die momenten. Die zou je zelfs doorbraken kunnen noemen. In deze aflevering van de Innovatie Wasstraat vertelt ze er meer over. 

Suzanne heeft het niet graag over innovatie, maar liever over innoveren: het bezig zijn om iets te willen veranderen. Dat is een hobbelig proces van vallen en opstaan. Dat rommelige proces van zoeken, vastlopen en weer loskomen, dat is het samen innoveren in de praktijk. Alle medewerkers kunnen hieraan bijdragen. 

Soms lijkt vernieuwing eindeloos te duren. Wat helpt is af en toe ook terug te kijken en te zien wat je al tot stand hebt gebracht. En wat je al in beweging hebt gekregen. Maak hiervoor bijvoorbeeld een historielijn van betekenisvolle momenten of een impactmap van de innovatie. 

In deze podcast duiken we ook even in de toolbox Samen vernieuwen in de praktijk die je op weg helpt, wanneer je bent vastgelopen. 

Nieuwsgierig naar meer?

Luister de podcast:


Of luister via je favoriete podcast kanaal, zoals ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Meer informatie over de toolbox Samen vernieuwen in de praktijk

Koop de Toolbox

Boek Nancy Dixon, Common Knowledge

Boek Kim Spinder: Het Kleine Innovatieboek

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Scroll naar boven