Innovatie? Hoe pak je het aan en hoe houd je de energie erin? – Avanteers

Innovatie? Hoe pak je het aan en hoe houd je de energie erin?

Kim Spinder heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het om innoveren in de praktijk gaat. Dat is waar innovatie vaak misgaat: je wilt het dolgraag anders aanpakken, maar je hebt ook te maken met de bestaande context. Het voelt alsof je leeft in twee werelden; aan de ene kant zie je de wereld om je heen die verandert en waar je graag aansluiting bij vindt, en aan de andere kant zit je vast in een systeem met starre procedures en werkwijzen. Je moet veel hobbels over, je eigen energie bewaken, en het vooral ook leuk met elkaar houden.

Hoe doe je dat?

Kleine stapjes, gewoon beginnen: dat is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Gebaseerd op eigen ervaringen en die van vele professionals en wetenschappers die ze de afgelopen jaren sprak voor haar podcast ‘De Innovatie Wasstraat’ geeft Spinder inzicht in de aanpak van innovatie op de werkvloer.

Kim aan het woord

Managementboek.nl wilde er meer over weten en interviewde Kim Spinder:

Het kleine innovatieboek

Het kleine innovatieboek is geen stappenplan of blauwdruk – het is als een kompas dat richting geeft, maar waarbij je zelf je koers bepaalt. Meer informatie vind je op www.hetkleineinnovatieboek.nl.

Wil je het boek bestellen? Dit kan bij Managementboek.nl en bij Bol.com.

Scroll naar boven