Hoe innoveren ze bij de KNVB? [Daphne van Dijk, innovatiemakelaar #11, KNVB] – Avanteers

Hoe innoveren ze bij de KNVB? [Daphne van Dijk, innovatiemakelaar #11, KNVB]

Waarom is innovatie belangrijk voor de toekomst van het Nederlandse voetbal? Hoe innoveren ze eigenlijk bij de KNVB? 

Daphne van Dijk vertelt deze week alles over haar rol als innovatiemakelaar bij de KNVB en aanjager van innovatiehub nummer 11.

‘Nummer 11 is de fysieke plek waar collega’s kunnen aankloppen om een uitdaging op te lossen. Maar ook om te dromen over hoe de wereld er over 5 of 10 jaar uitziet.’ 

Daphne van Dijk zorgt bij de KNVB voor versnelling en verbinding met interne collega’s, wetenschappers, ondernemers en sportverenigingen. Ze is de ogen en oren van wat er allemaal in de buitenwereld gebeurt en weet als geen ander hoe je innovatie van buiten naar binnen haalt. Hoe zorg je dat het niet alleen blijft bij een leuk idee, maar ook letterlijk terugkomt op het veld? ‘Denk niet vanuit allemaal leuke ideetjes, maar denk vanuit de vraag.’ 

Ze leerde de afgelopen jaren een aantal innovatielessen. We praten over: Hoe neem je collega’s mee? Hoe kies je waar je wel of niet op innoveert? Hoe creëer je een netwerk van partijen om je heen die allemaal een bijdrage leveren aan de toekomst van het voetbal? 

En wat kenmerkt een innovator?

‘Je wordt geen innovator, ik denk dat je het bent. Doe gewoon waar je blij van wordt, iedereen kan het verschil maken.’

Hoe jaag je je eigen dromen na? Hoe kun je met een open blik naar de toekomst blijven kijken?

‘Tegenslag is een kans om te leren. Een positieve mindset is daarbij cruciaal.’

Luister de podcast en leer deze week alles over innovatie bij de KNVB.

Luister de podcast:

Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Word vriend van de show

We zijn natuurlijk al vrienden, maar nu kunnen we dat bezegelen: word vriend van de show, de innovatie wasstraat! Mis niets van de Innovatie Wasstraat, spreek audioberichten in, stel je vragen aan interessante gasten en blijf altijd op de hoogte. En voor echte vrienden verzinnen we samen vast nog meer leuks! Kom je er ook bij? 

Waarom vrienden worden? Het maken van een podcast kost geld en tijd. Dat steken we er met liefde in, maar om dit duurzaam te kunnen doen, willen we je vragen of je Vriend van de Show wil worden. Voor een bedrag van 2,50 per maand, of een zelf te bepalen bedrag ineens, kan je ons steunen. Als je het kan missen, ga dan naar: vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat – als je dat leuk vindt – een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven