Waarom je pauzes moet nemen om innovatief te zijn [Mark Tigchelaar, auteur Focus Aan/Uit] – Avanteers

Waarom je pauzes moet nemen om innovatief te zijn [Mark Tigchelaar, auteur Focus Aan/Uit]

Thuiswerken is niet altijd productief. Je zit de hele dag in online vergaderingen. Het is lastig om werk gedaan te krijgen. Herkenbaar? De dagen vliegen voorbij, pauzes nemen zit er bijna niet in. “Heel onverstandig,” volgens Mark Tigchelaar, auteur van Focus Aan/Uit.

Creativiteit en productiviteit zijn elkaars tegenpolen. Pauzes nemen zorgt voor creativiteit. Een stukje wandelen is belangrijk voor het krijgen van nieuwe inzichten. Een goed argument wanneer jij je – net als ik – schuldig voelt wanneer je af en toe lummelt en uit het raam staart. 

Als organisatie kun je focus faciliteren bij thuiswerken. Zorg bijvoorbeeld dat mensen niet altijd bereikbaar hoeven zijn, zodat ze ook onafgebroken kunnen werken.

In deze podcast met Mark Tigchelaar leer je:

  • Hoe jij in deze corona tijd toch dingen gedaan krijgt
  • Hoe je hap-snap werken voorkomt
  • Hoe je stopt met de neiging tot stapelen
  • Hoe je bepaalt wat je niet doet
  • Hoe je zorgt dat je onafgebroken kunt werken
  • En waarom multitasken goed is

Wil je alles leren over focus? En wat daarbij wel en niet werkt? Wil je weten wat je als organisatie kunt doen om focus te faciliteren? Luister dan deze podcast met Mark Tigchelaar! 

Luister de podcast:


Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Boeken

Focus aan/uit, Mark Tigchelaar
Koop bij Managementboek.nl 

Stop met stapelen, Frans van Loef

Koop bij Managementboek.nl

Training

Focus Academy Livestream: 14 mei en 11 juni 2020

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam en het woord ‘nieuws’ naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Wil je deze podcast steunen?

Een podcast maken kost veel tijd, energie en geld. Steun deze podcast door het Kleine Innovatieboek te kopen. Dit kan via Managementboek.nl via Bol.com of je plaatselijke boekhandel.

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat – als je dat leuk vindt – een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven