Proberen lukt altijd [Remko van der Drift, Instituut voor faalkunde] – Avanteers

Proberen lukt altijd [Remko van der Drift, Instituut voor faalkunde]

Er is niets mis met een gezonde drive om iets moois te kunnen maken. Maar het gaat verkeerd wanneer je erkenning wilt van de buitenwereld om de angst om niet goed genoeg te zijn toe te dekken. Volgens onze gast Remko van der Drift van het Instituut voor Faalkunde slaat dan de perfectiestress toe. 

Je bent bijvoorbeeld bang voor negatieve feedback, en hebt angst om fouten te maken. Je moet het maken en voldoen aan het perfecte plaatje. En daar hebben we in de huidige maatschappij met z’n allen best last van. We moeten vaak al iets kunnen voordat we het mogen proberen. Hoe herken je ongezond perfectionisme bij jezelf en hoe ga daar vanaf nu beter mee om? 

Leer in deze podcast waarom proberen een goed tegengif is.

Luister de podcast:

Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Remko van der Drift, Proberen lukt altijd (koop via Managementboek.nl)

The artist’s way, Julia Cameron: de wereldwijde bestseller over het herontdekken van je creatieve vuur (koop via Managementboek.nl)

Don’t Do Your Best | Keith Johnstone | TEDxYYC

Holstee Manifesto

Gedicht Charlie Chaplin, Love Yourself

Word vriend van de show

We zijn natuurlijk al vrienden, maar nu kunnen we dat bezegelen: word vriend van de show, de innovatie wasstraat! Mis niets van de Innovatie Wasstraat, spreek audioberichten in, stel je vragen aan interessante gasten en blijf altijd op de hoogte. En voor echte vrienden verzinnen we samen vast nog meer leuks! Kom je er ook bij? 

Waarom vrienden worden? Het maken van een podcast kost geld en tijd. Dat steken we er met liefde in, maar om dit duurzaam te kunnen doen, willen we je vragen of je Vriend van de Show wil worden. Voor een bedrag van 2,50 per maand, of een zelf te bepalen bedrag ineens, kan je ons steunen. Als je het kan missen, ga dan naar: vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat – als je dat leuk vindt – een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven