Door dingen simpel te maken, beweeg je mensen [Ynzo van Zanten, Tony’s Chocolonely] – Avanteers

Door dingen simpel te maken, beweeg je mensen [Ynzo van Zanten, Tony’s Chocolonely]

“Wees niet bang om kleine stappen te zetten. Als het probleem groot lijkt, probeer het probleem kleiner te maken en in brokjes te halen, zodat je wel die eerste stap kunt zetten.” Ynzo van Zanten, choco evangelist bij Tony’s Chocolonely, houdt in deze aflevering van de Innovatie Wasstraat een vurig pleidooi waarom kleine dingen het verschil kunnen maken.

“Wees niet bang om te klein te zijn om het verschil te maken. Als je niks doet, gebeurt er helemaal niks, dus je moet gaan en durven bijsturen. Ik denk dat je allemaal elke dag dat kleine stapje kunt maken.”

In zijn functie als choco evangelist slaat Ynzo van Zanten bruggen om iets te kunnen veranderen in de wereld. “We zijn geen chocolademaker, maar impactmaker, via de weg van chocola. Wij zagen een probleem in de wereld en zijn dat gaan oplossen. Het oplossen van het probleem is de kern van wat we doen en het middel is cacao, het gaat ons om het verschil maken.”

We praten verder over:

  • Is er wel zoiets als purpose? 
  • Waarom het idee van een sociale onderneming achterhaald is 
  • Waarom het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaamheid beter past: volhoudbaarheid. Is iets vol te houden?
  • Hoe je creatief kunt zijn wanneer je geen budget hebt om reclame te maken 
  • Hoe je gewoon moet beginnen en moet durven bijsturen 
  • Waarom de focus op het team en de bedrijfscultuur zo’n belangrijk onderdeel is van het succes van Tony’s Chocolonely
  • Hoe je dit moment kunt gebruiken als katalysator voor verandering 
  • Waarom je moet openstaan voor geluk en de mazzelmomentjes 
  • Hoe je via de commerciële weg impact kunt versnellen 

Luister de podcast:

Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Word vriend van de show

Mis niets van de Innovatie Wasstraat, spreek audioberichten in, stel je vragen aan interessante gasten en blijf altijd op de hoogte. Voor een bedrag van 2,50 per maand, of een zelf te bepalen bedrag ineens, kan je ons steunen zodat we in de toekomst op een duurzame manier nog meer interessante podcasts voor je kunnen maken. Ga naar vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat en meld je aan.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat – als je dat leuk vindt – een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven