Hoe je de top bereikt door angst als goede raadgever te zien [Erleyne Brookman, directeur PinkRoccade Local Government & alpinist] – Avanteers

Hoe je de top bereikt door angst als goede raadgever te zien [Erleyne Brookman, directeur PinkRoccade Local Government & alpinist]

Erleyne Brookman was op haar 33e al directeur bij PinkRoccade Local Government en bedwingt in haar vrije tijd als alpiniste letterlijk de hoogste bergen. Maar soms is Erleyne Brookman ook bang om een volgende stap te zetten, bijvoorbeeld in haar carrière.

“Als ik angst voel, dan zit ik op een punt dat ik als persoon kan groeien. Dat is buiten mijn comfortzone, maar ik weet dat als ik dat doe dat ik een stap vooruit ga zetten. Vraag jezelf af: is die angst gegrond en ben ik bereid die risico’s te nemen? Je eigen overtuigingen remmen je af om die stap te maken. Maar schade, bijvoorbeeld aan je reputatie, valt in de praktijk vaak wel mee. Soms moet je het doen, door de angst heen, om die stap naar boven te zetten.”

Er is volgens Erleyne Brookman ook een nieuwe vorm van leiderschap nodig. Bijvoorbeeld kwetsbaarheid en emoties als kracht zien.

“Het beeld van de baas die alles onder controle heeft is fake, dat past niet meer bij het leiderschap van deze tijd. Blijf dicht bij jezelf en zorg op je eigen manier voor toegevoegde waarde.”

Luister de podcast:


Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

  • Alex Honnold, Free solo beklimming van El Capitan zonder touw of veiligheidsmateriaal
  • Wilco van Rooijen, Overleven op de K2
  • Ueli Steck, My life in climbing

Nooit meer een aflevering missen?

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam en het woord nieuws [je naam + nieuws] naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen op de hoogte!

Wil je deze podcast steunen?

Om de podcast te blijven maken, is jouw steun van harte welkom! Koop ‘Het kleine innovatieboek‘ om de podcast mogelijk te maken. Dit kan onder andere via Managementboek.nl of hieronder via Bol.com. 

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat als je dat leuk vindt een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven