Waarom een intrapreneur niet bestaat – Avanteers

Waarom een intrapreneur niet bestaat

intrapreneur

Ik las op Harvard Business Review het volgende artikel: Waarom er niet zoiets bestaat als de corporate ondernemer. Ook wel intrapreneur genoemd.

Verschil

Er zit verschil in doorzettingsvermogen, interne bureaucratie en politiek, geld en angst om te falen. Dat laatste, de angst om te falen, is bij ondernemers het grootst. Want hoe slecht een gevestigd bedrijf het ook doet, geen medewerker gelooft echt dat door zijn of haar toedoen het bedrijf failliet gaat.

Uiteraard zijn er veel voorbeelden van teams in organisaties die succesvol innoveren. De context is alleen wel verschillend. Bijvoorbeeld: wanneer ik als ondernemer geen klanten vind die producten of diensten kopen, raakt mijn geld op. Dan ga ik automatisch op zoek naar nieuwe manieren om waarde te creëren en geld te verdienen. In een organisatie voel je dit vaak wat minder. Als het niet lukt, krijg je nog steeds salaris.

Overeenkomst

De grootste overeenkomst tussen de succesvolle ondernemers en de intrapreneur is de manier van werken, zoals het snel uitwerken en testen van ideeën bij potentiële klanten. Je wilt leren wat werkt in de echte wereld. Vandaar dat medewerkers getraind worden in deze manier van werken.

Skills

Wil je zelf ook de juiste skills leren om te innoveren? Kijk dan eens bij onze innovatieprogramma’s.

Ik heb over dit onderwerp “innoveren in corporates” afgelopen week een podcast opgenomen. “Hoe creëer je als gevestigd bedrijf een succesvol ecosysteem voor innovatie?” Binnenkort online!

Scroll naar boven