Welk geheime ingrediënt mist vaak bij een innovatieteam? Xenia Kuiper, zorgorganisatie Philadelphia – Avanteers

Welk geheime ingrediënt mist vaak bij een innovatieteam? Xenia Kuiper, zorgorganisatie Philadelphia

Welk geheime ingrediënt mist vaak bij een innovatieteam? Xenia Kuiper leidt het robotteam bij zorgorganisatie Philadelphia. Zorgrobot Phi veroverde de afgelopen jaren de harten van cliënten en medewerkers. Phi logeert bij cliënten thuis. Zo helpt de robot als coach om nieuwe dingen te leren of om structuur in de dag aan te brengen. Hierdoor worden cliënten zelfstandiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Brandpunt documentaire als je wilt weten hoe zo’n logeerpartij eraan toe gaat.

Inmiddels zijn er zes zorgrobots in dienst. Het robotteam doet op de achtergrond onderzoek om de interactieve software door te ontwikkelen. Bekijk hieronder het pad wat het robotteam heeft doorlopen.

Xenia Kuiper deelt in deze podcast al haar geleerde lessen van de afgelopen jaren; hoe schaal je succesvol op? En hoe kun jij dat zelf ook toepassen? 

Nieuwsgierig naar meer?

Luister de podcast:


Of luister via je favoriete podcast kanaal, zoals ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Shownotes

Boek Kim Spinder: Het Kleine Innovatieboek

Robot Phi: https://robotphi.com 

Brandpunt documentaire: https://www.npostart.nl/brandpunt/23-10-2018/KN_1702411 

Nieuwsgierig naar meer? Lees dan de publicatie over Sociale Robotica hoe het robotica programma is aangepakt en hoe de vervolgstappen en opschaling eruit ziet: https://robotphi.com/type_download/publicatie-2022/

Word Vriend van de Show

Wil je deze podcast steunen, zodat wij de Innovatie Wasstraat kunnen blijven maken? Word dan vriend van de show via www.vriendvandeshow.nl/innovatiewasstraat.

Nieuws

Wil je lid worden van ons Whatsapp nieuws? Stuur dan een appje met je naam naar 06 11 53 40 39. Je blijft dan net als duizend anderen exclusief op de hoogte!

Scroll naar boven