Boekentip! Semco in de Polder – Avanteers

Boekentip! Semco in de Polder

boekentip Semco

Boekentip!

Deze week als boekentip het boek “Semco in de Polder” van Allard Droste. Het is zo’n boek dat je lekker in een avondje op de bank uitleest. En waar het interessante verhaal van Allard Droste staat opgetekend. Hij kocht tien jaar geleden het Rotterdamse metaalbedrijf Aldowa en transformeerde dit bedrijf in een zelfsturende organisatie, zonder functieprofielen, werktijden en managers. Allard Droste kreeg hier zoveel vragen over dat hij zijn ervaringen bundelde in het boek “Semco in de Polder”.

 

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan het boek is dat Allard je meeneemt op zijn reis. Wat betekende deze verandering voor leiderschap en samenwerken? Hij vertelt over het doorzettingsvermogen en vertrouwen wat nodig is om te komen tot samensturende teams. Ook roept hij op om meer te dromen. Begin met het eindbeeld: van droom naar doel naar doen. Belangrijk hierbij is dat je de droom beleeft alsof hij al is uitgekomen. Doe alsof je er al bent.

“Je bent al over de finish, je moet het alleen nog even doen.”

Wil je ook op z’n Semco’s werken?

Durf jij de vaste structuur los te laten en anders te gaan werken? Dat kan heel eenvoudig!
Creëer in je organisatie mede-ondernemers door het volgen van deze stappen:

  1. Geef vertrouwen
  2. Geef verantwoordelijkheid
  3. Ga faciliteren in plaats van managen

Ook iets voor jou?

→ Koop het boek “Semco in de Polder” van Allard Droste op Bol.com of Managementboek.nl

Nieuwsgierig en meer weten?

Allard Droste is volgende week te gast in de Innovatie Wasstraat. Daar vertelt hij vol enthousiasme over de manier van werken bij Aldowa. Luister volgende week naar het inspirerende interview. 

 

Nog niet uitgelezen?

Laat je ook inspireren door de volgende boeken:

Scroll naar boven