Hoe ons innovatieprogramma zorgde voor de lancering van het Bavaria Radler ijsje – Avanteers

Hoe ons innovatieprogramma zorgde voor de lancering van het Bavaria Radler ijsje

innovatieprogramma

Het idee om van Bavaria Radler 2.0 een ijsje te maken ontstond in het interne innovatieprogramma dat wij samen met Bavaria hebben opgezet: de Pink Box. Daarom ben ik deze week extra trots dat Elske Vugts-Roosen en Jeltje Daamen (de twee medewerkers achter dit briljante idee) te gast zijn in de Innovatie Wasstraat. Zij bedachten dit idee op een terrasje met een Radler biertje in de hand. Ze vroegen zich af: “Wat is nog verfrissender dan een Bavaria Radler 2.0?” Juist. Een Radler ijsje. In deze aflevering vraag ik ook aan Anke Abbenhuis-Swinkels, innovatieversneller bij Bavaria, waarom ze dit innovatieprogramma zijn gestart.

Wij geloven in de innovatiekracht van onze eigen medewerkers.”

Hoe ziet het innovatieproces eruit?

We zijn bij Bavaria gestart met 10 medewerkers met een goed idee. Zij hebben binnen een aantal weken, met behulp van begeleidende workshops, hun idee verbeterd. Ze maakten eerste proefversies en testten dit vervolgens bij de doelgroep. Aan het eind pitchten alle deelnemers hun uitgewerkte ideeën voor de directie. Zij gaven een Go of No Go. Zo kregen Jeltje en Elske groen licht om het ijsje daadwerkelijk op de markt te brengen. Binnen 1 maand werd het Radler ijsje succesvol gelanceerd. Eerst intern onder de noemer ‘Welcome to the cold side of the family’. Daarna op het WISH-festival. Na 1,5 maand lag het ijsje al in de schappen van de supermarkt. Jeltje en Elske vertellen hoe zij dit door slim samen te werken voor elkaar hebben gekregen en wat hun belangrijkste innovatielessen zijn.

“Je moet soms risico’s nemen, je kunt niet alles van tevoren bedenken. Je moet lef tonen en doen.”

Een ander idee uit ons innovatieprogramma is Pimp Your Can. Via de website kun je je eigen unieke gepersonaliseerde bierblikje bestellen.

En het zou zomaar kunnen dat er binnenkort nog meer ideeën gelanceerd worden…

Ook iets voor jou? Zo’n innovatieprogramma?

Wil je zelf een innovatieprogramma in je eigen organisatie opzetten? Kijk hier voor meer informatie of neem contact op.

NIEUW: Doe zelf mee met het Innovatieprogramma

Start het nieuwe jaar goed door in 2018 mee te doen met ons innovatieprogramma. Heb jij interesse om mee te doen? Stuur even een Whatsappje naar +316 11 53 40 39 met het woord ‘innovatie’. Je kunt ook bij ons contactformulier bij mijn vraag is aangeven dat je interesse hebt. 

Wil je nooit meer een aflevering missen?

Abonneer je dan op de Innovatie Wasstraat Podcast, dit kan via iTunesSoundcloudStitcher, TuneInBNR en via onze nieuwsbrief. Wil je nieuws ontvangen via Whatsapp, Whatsapp dan je ‘naam’ en het woord ‘nieuws’ naar 06-11534039.

Vind je deze podcast waardevol? 

Geef een review en 5 sterren mag! Open dan in iTunes de Innovatie Wasstraat Podcast en klik op ‘Beoordelingen en recensies’ en vervolgens op vijf sterren. Dank je wel!

Shownotes

Klaar om meer te ontdekken?

Scroll naar boven