Waarom je bij innovatie met één cliëntvraag moet beginnen om succesvol op te kunnen schalen [Johan Elbers, innovatiemanager ‘s Heeren Loo] – Avanteers

Waarom je bij innovatie met één cliëntvraag moet beginnen om succesvol op te kunnen schalen [Johan Elbers, innovatiemanager ‘s Heeren Loo]

Waar begin je met innovatie? “Gewoon het gesprek aan gaan, zonder vooropgesteld plan”, volgens innovatiemanager Johan Elbers bij zorggroep ‘s Heeren Loo. Hij stelt als eerste de volgende vragen: 

  • waar loop je tegenaan?
  • wat zou je anders willen?
  • waar droom je van? 

Dit is hoe innovatie start bij ‘s Heeren Loo. Johan Elbers:

We namen de tijd om met mensen in gesprek te gaan. Je moet dat persoonlijk doen, niet op papier. Je moet de mensen voor wie je het doet, in dit geval mensen met een verstandelijke beperking, altijd erbij betrekken.”

Hij creëerde een innovatieruimte waar hij werkt op basis van cliëntvragen. Zo wilde een cliënt kunnen zwemmen met dolfijnen, dat hebben we mogelijk gemaakt middels Virtual Reality. Of een vader kan zijn kind nu voorlezen via Google Home.

“Begin bij 1 cliënt, maak er geen groep van, ga niet polderen. Het werkt beter om voor een cliënt iets te maken en dat op te schalen, dan iets te maken waar niemand blij mee is.” 

Dit is het innovatieproces dat ‘s Heeren Loo gebruikt:

Je kunt het innovatieproces hier downloaden in pdf.

Wil je meer leren over innovatie bij ‘s Heeren Loo? Luister dan naar deze podcast met innovatiemanager Johan Elbers.


Luister de podcast:


Of luister via: ApplePodcasts, Spotify of Google Podcasts.

Links:

Gezocht!

We zoeken vijf mensen die een recensie willen schrijven voor Bol.com en vijf mensen die een recensie willen schrijven voor Managementboek.nl. App je naam + ‘het kleine innovatieboek’ naar 06-11534039 en wie weet word jij uitgekozen en krijg je het boek opgestuurd.

Wil je deze podcast steunen?

Om de podcast te blijven maken, is jouw steun van harte welkom! Koop het kleine innovatieboek en ontdek de vijf ingrediënten om succesvol te innoveren.

Help mij met een beoordeling

Beoordelingen zijn heel belangrijk voor het succes van deze podcast. Wil je mij helpen door de Innovatie Wasstraat vijf sterren te geven? Open in Apple Podcast de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Schrijf een recensie’. Geef vijf sterren en laat als je dat leuk vindt een berichtje voor me achter.

Scroll naar boven