Waarom organiseren een werkwoord is (Ben Kuiken, filosoof en journalist) – Avanteers

Waarom organiseren een werkwoord is (Ben Kuiken, filosoof en journalist)

organiseren

Organisaties zitten volgens Ben Kuiken, filosoof en journalist, te veel gevangen in een beheersbaarheid ideaal. Door onze drang om grip te krijgen op een steeds complexere wereld zorgen we door alle regels voor minder regelruimte bij professionals. Sterker nog, we maken het door al die regels en systemen in organisaties nog complexer. We hebben het idee dat we grip krijgen, maar het tegendeel ontstaat omdat mensen niet meer de dingen doen die er echt toe doen.

“De beste manier om chaos te creëren is om alles dicht te regelen.”

Het levert ook andere problemen op: “Op het moment dat je heel veel regels hebt, nemen mensen zelf geen verantwoordelijkheid meer. Wil je proberen om die verantwoordelijkheid weer te versterken, dan heb je minder regels nodig. Organiseren is volgens Ben dan ook een werkwoord. “Je moet je best ervoor doen om het zo te organiseren dat het werkt.”

In deze aflevering van de Innovatie Wasstraat vertelt Ben Kuiken:

  • hoe je van je organisatie een zin-maak-club maakt
  • waarom het tijd is dat we meer gaan nadenken en minder gaan doen
  • waarom je nieuw organiseren op een ouderwetse manier kunt doen

Leer waarom organiseren een werkwoord is:

Of luister via iTunesSoundcloud, SpotifyStitcher, TuneIn of BNR.

Shownotes

Wil je nooit meer een aflevering missen?

Abonneer je dan op de Innovatie Wasstraat Podcast, dit kan via iTunesSoundcloud, SpotifyStitcher, TuneInBNR en via onze nieuwsbrief. Wil je nieuws ontvangen via Whatsapp, Whatsapp dan je ‘naam’ en het woord ‘nieuws’ naar 06-11534039.

Vind je deze podcast waardevol? 

Geef een review en 5 sterren mag! Open dan in iTunes de Innovatie Wasstraat Podcast, klik op ‘Beoordelingen en recensies’ en vervolgens op vijf sterren. Dank je wel!

Klaar om meer te ontdekken?

Scroll naar boven