Hoe je een miljoenenbedrijf runt zonder personeel. Omdat het kan. (Rudolf Vergeer, Ideas 4 seasons) – Avanteers

Hoe je een miljoenenbedrijf runt zonder personeel. Omdat het kan. (Rudolf Vergeer, Ideas 4 seasons)

rudolf vergeer

Een miljoenenbedrijf, zonder medewerkers. Het klinkt als de droom van iedere ondernemer. Rudolf Vergeer bewijst dat het kan. Vanuit zijn woonkamer runt hij Ideas 4 seasons: de groothandel voor groothandels. Hij levert alles wat een bloemenwinkel nodig heeft. “Iedereen wil ondernemen om vrij te zijn, maar een heleboel ondernemers zijn dat niet.”

Innovatie door kaders

Innovatie ontstaat vaak wanneer er kaders zijn waarbinnen je moet opereren. Zo ook bij Rudolf Vergeer. Hij begon met ondernemen met vier kleine kinderen thuis en een fulltime studerende vrouw. Rudolf Vergeer ging werken vanuit huis met de instelling: “Voor alles is een oplossing.” Op dit moment heeft bijna alles in zijn bedrijf uitbesteedt: van backoffice tot sales tot logistiek.

Ken je die garnalenpellers reclame nog?

Rudolf Vergeer: “Het ging ineens heel erg goed. Ik zat thuis te veel op kantoor. Ik voelde me zoals die garnalen reclame: “Het houdt nooit op”. Toen dacht ik: “Dat moet anders! Ik wil een virtuele backoffice hebben!”

Hij neemt bewust geen personeel aan, maar huurt zzp’ers in, om vanuit huis te kunnen blijven werken. “Eén van de redenen dat ik ondernemer ben geworden, is dat ik minder wilde werken. Ik wil de vrijheid die ik verworven heb, vasthouden.”

“Ik heb nu alles in een online organisatie gekregen.” Rudolf Vergeer laat in onderstaande organogram zien, hoe hij zijn bedrijf runt en wat hij allemaal heeft uitbesteedt.

Rudolf Vergeer

“Door alles uit te besteden, haal je kennis in huis die je alleen nodig hebt voor dat betreffende gebied. Ik probeer op iedere positie minimaal twee zzp’ers te creëren, zodat ik niet teveel afhankelijk wordt van één persoon. Rudolf Vergeer werkt met één eenvoudig bedrijfsprincipe: als er een order binnenkomt, moet je alles laten vallen en dat voorrang geven. “Het is heel irritant voor een klant om lang te moeten wachten op antwoord.”

Als ik een idee heb, dan ga ik het gelijk uitvoeren.

Hoe word je nou zelf Mr. Uitbesteden?

Volgens Rudolf Vergeer gaat daar een simpele rekensom aan vooraf: “Je moet uitrekenen wat je uurtarief is. En alles wat onder dat uurtarief zit, moet je gelijk uitbesteden.” Je moet zorgen dat je hoofd leeg is, en niet vol zit met allemaal taken die je nog moet doen.”

Leer in deze podcast van Rudolf Vergeer:

  • Hoe je een omgeving creëert waarin alles wat je kunt uitbesteden, ook echt uitbesteedt
  • Op welke manier hij goede mensen vindt
  • Hoe hij het reizen minimaliseert, terwijl zijn bedrijf bijna volledig draait op export
  • De vliegtuigstand op zijn mobiel
  • Hoe Rudolf Vergeer optimaal gebruik maakt van de techniek en dat steeds verder optimaliseert

Ook minder werken in je bedrijf en meer werken aan je bedrijf? Leer deze week alle innovatielessen van Rudolf Vergeer!

Wil je nooit meer een aflevering missen?
Abonneer je via iTunes op de Innovatie Wasstraat Podcast

Vind je deze podcast waardevol? Geef een review! 5 sterren mag!
Zoek in iTunes op de Innovatie Wasstraat Podcast. Klik op ‘Beoordelingen en recensies’ en geef vijf sterren. Dank je wel!

Klaar om meer te ontdekken?

Blijf scherp met de belangrijkste innovatie nieuwtjes!

Ben jij een vernieuwer? Wil je leren van andere organisaties? Ontvang iedere week onze innovatietips via WhatsApp!

WhatsApp je naam EN nieuws naar 06 – 11 53 40 39.

 
Scroll naar boven