Met deze strategie is jouw organisatie klaar voor de toekomst! (Camilla van den Boom, TU/e, TIAS, Sturrm) – Avanteers

Met deze strategie is jouw organisatie klaar voor de toekomst! (Camilla van den Boom, TU/e, TIAS, Sturrm)

strategie

Wil je aan de slag met business model innovatie, maar vind je het lastig om je doelen vast te stellen en deze vervolgens ook te halen? Leer deze week alles van Camilla van den Boom, universitair docent en ‘strategy hacker’ ineen. Heel veel bedrijven praten in missie, visie en strategie. Maar volgens Camilla zijn dat termen uit de oude realiteit. Veel belangrijker is het om een duidelijk beeld te krijgen van wat je probeert te bereiken en voor wie. Wat is je rol daarin? Haar oproep:

If all companies stopped trying to be so awesome and start being useful.”

Start met doen

Je hoeft niet allerlei plannen te maken om aan de slag te gaan. Het verschil zit in het doen, niet in het denken. Veel belangrijker is een ritme in je team, bijvoorbeeld het 3-4-5-8-ritme. Wat doe je de komende 3 maanden om je doel te realiseren, wat doe je de komende vier weken, 5 dagen en 8 uur? Zo heb je een grotere kans om succesvol de toekomst in te gaan.

“Zorg dat je een duidelijke focus hebt, weet wat je aan het doen bent, welk probleem je oplost en voor wie. En zorg voor de juiste mensen aan boord om dat voor elkaar te krijgen.”

Hoe begin je?

Vertrek vanuit wie je bent, wat je kunt en wie je kent. Vanuit daar bouw je nieuwe manieren en business modellen om je doel te halen. Hoe ga je waarde creëren in de toekomst? Als je zo start, heb je een veel grotere kans van slagen. Je vertrekt dan niet vanuit een droombeeld. Maar je vertrekt vanuit jezelf.

Wil je echt het verschil maken?

Zoek je 9,5. Wat doe je nu echt goed? Ga de wereld daarmee helpen!

Luister naar deze aflevering en leer de strategie van Camilla van den Boom!

Of luister via iTunesSoundcloud, SpotifyStitcher, TuneIn of BNR.

Wil je nooit meer een aflevering missen?

Abonneer je dan op de Innovatie Wasstraat Podcast, dit kan via iTunesSoundcloud, SpotifyStitcher, TuneInBNR en via onze nieuwsbrief. Wil je nieuws ontvangen via Whatsapp, Whatsapp dan je ‘naam’ en het woord ‘nieuws’ naar 06-11534039.

Vind je deze podcast waardevol? 

Geef een review en 5 sterren mag! Open dan in iTunes de Innovatie Wasstraat Podcast, klik op ‘Beoordelingen en recensies’ en vervolgens op vijf sterren. Dank je wel!

Klaar om meer te ontdekken?

Scroll naar boven